donderdag, 14 november 2019

Top 10 artikelen Geest 2016

Vermoeidheid, slecht slapen, depressie, onzekerheid en jaloezie

In onze categorie Geest lees je artikelen over onder andere slapen, psychische problemen en relationele kwesties. Welke onderwerpen waren dit jaar het meest populair? Vermoeidheid, slecht slapen, depressie, onzekerheid en jaloezie blijken problemen te zijn waar velen mee zitten.

1. Waarom je steeds zo moe bent

Als je iets wilt doen tegen je vermoeidheid is het belangrijk om te weten hoe het komt dat je zo moe bent. Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen.

2. 8 oorzaken van nachtzweten

Zweten doet iedereen en gedurende de hele dag. Het is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Maar als je 's nachts in bed ligt en je nachtkleding is volledig klam en nat en zelfs je lakens zijn helemaal vochtig, dan heb je last van nachtzweten. Hoe ontstaat nachtzweten en wat kun je er aan doen?

3. Cognitief. Wat betekent dat?

Het woord cognitief wordt vaak gebruik in artikelen over geheugen, leren of problemen daarmee. Maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld?

4. 20 tips tegen slecht slapen

Iedereen heeft wel eens een problemen met slapen. We geven je 20 tips om slaapproblemen aan te pakken.

5. Slaapmiddelen: meer kwaad dan goed

Veel mensen hebben last van slaapgebrek. Om het tekort aan slaap op te lossen, gebruiken ze slaapmiddelen. Is dat wel verstandig?

6. Een schokje als je in slaap valt

Net als je bijna wegzakt in een diepe slaap, schrik je wakker van een schok die door je benen of armen gaat. Of je slaapt bijna en valt ineens in een gapende diepte. Althans zo voelt het, want in werkelijkheid lig je veilig in je bed. Wat is dat voor vreemd fenomeen?

7. De kenmerken van een depressie

Wat is het verschil tussen een dipje en een depressie? Een overzicht van de kenmerken van een depressie.

8. Werken melatoninetabletjes echt?

Niet in slaap kunnen komen, kan een groot probleem zijn. Wie niet direct naar een slaapmiddel wil grijpen, neemt zijn toevlucht tot warme melk, schaapjes tellen of een saai boek lezen. Maar er zijn ook melatoninetabletjes te koop. Werkt melatonine bij slaapproblemen?

9. 10 tips om jaloezie het hoofd te bieden

Voor iedereen is het vast wel een herkenbaar gevoel. Jaloers zijn omdat je beste vriendin een knappe vent aan de haak slaat, terwijl jij al twee jaar single door het leven gaat. Of jaloers zijn op je zus die in een broek past waarvan jij niet eens het knoopje dicht krijgt. Wat kun je ertegen doen?

10. Niet langer onzeker

Je af en toe onzeker voelen is heel gewoon. Niemand is 100 procent zeker van zichzelf. Vervelend wordt het als je zo onzeker bent, dat je er dagelijks last van hebt. Waar komt die onzekerheid vandaan? En hoe krijg je meer zelfvertrouwen?