donderdag, 6 mei 2021

Boekrecensie: Word je eigen diëtist

Eet lekker meer eiwitten

Naarmate we ouder worden en minder bewegen, neemt onze spiermassa in de loop der jaren geleidelijk af. Het eten van meer eiwitten is dan ook belangrijk om het verlies van spiermassa en spierkracht tegen te gaan. Met het boek Word je eigen diëtist helpen diëtisten Mieke Daenen en Johan Bruijnen jou stap voor stap bij het vinden van de juiste hoeveelheid eiwitten voor jouw lichaam. Zo blijft je spiermassa beter op niveau en word je fitter, terwijl je nog gewoon lekker blijft eten.
Auteur:
Mieke Daenen en Johan Bruijnen
Jaar van uitgave:
2017
Prijs:
€ 20,50
ISBN:
9789082170030
Aantal pagina's:
72

Mieke Daenen en Johan Bruijnen begeleiden al jarenlang mensen die meer eiwitten nodig hebben. Ze richten zich hierbij op het helpen ontwikkelen van een ander eetpatroon. 

Meer vitaliteit voor ouderen

Ouderen verliezen op natuurlijke wijze hun spiermassa. Doordat zij alleen vaak ook minder bewegen of ziek zijn, kan hun spiermassa te ver achteruitgaan. Hierdoor zijn zij veel minder vitaal dan nodig. ‘In een week bedrust verliest een gezond lichaam acht biefstukken aan spiermassa’, zegt Mieke Daenen. Het eten van voldoende eiwitten zorgt voor de opbouw van spieren. 

Word je eigen diëtist is een handig boek dat in verschillende kaarten ingedeeld is. De auteurs bieden je stap voor stap - per kaart - informatie over eiwitten, sarcopenie en beweging. Daarnaast kun je jouw eigen dagmenu samenstellen met de ontbijt-, lunch- en dinerkaarten. Zo kun je uiteindelijk in tien stappen jouw eigen diëtist worden!

Mieke Daenen en Johan Bruijnen zijn beiden al jarenlang diëtist en hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen die meer eiwitten nodig hebben.