dinsdag, 14 juli 2020

Orthopeed De Jong: “Groenlipmossel zeer effectief bij artrose”

Advertorial
Er zijn natuurlijke manieren om beter om te gaan met gewrichtsklachten. De gewrichten kunnen echt voelbaar soepel en minder pijnlijk worden. Blijven bewegen, gewichtsverlies en het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers kan een groot verschil maken.

Dat je moet blijven bewegen met artrose is wel bekend. Rust roest! Ook de impact van overgewicht is duidelijk. Elke kilo die op je gewrichten drukt, is er weer één. Daarnaast heeft overtollig vetweefsel een nadelige invloed op de ontstekingsfactoren in het lichaam. Dit kan dan weer resulteren in gewrichtsontstekingen die voor blijvende schade aan het kraakbeen zorgen.

Bij gewrichtspijn schrijft de specialist meestal traditionele ontstekingsremmers (NSAIDs) voor. Deze verminderen de pijn, maar kunnen vervelende bijwerkingen geven. Vooral als je ze langer moet blijven gebruiken. Daarom is het interessant dat er natuurlijke ingrediënten bestaan die óók de ontstekingen bestrijden, maar dan zonder die bijwerkingen. In Nederland is de laatste jaren vloeibare groenlipmossel razend populair geworden. Vraag er maar eens naar bij je gezondheidswinkel of drogist!

Steun van orthopeed De Jong

Ook orthopeed Jan Ide de Jong is razend enthousiast over deze natuurlijke aanpak bij artroseklachten. “Het gebruik van traditionele pijnmedicatie kan gepaard gaan met allerlei maag- en darmproblemen. Deze nare bijwerkingen heb ik nog niet gezien bij patiënten die natuurlijke ontstekingsremmers gebruiken. Mijn ervaring is dat deze natuurlijke stoffen vaak even effectief zijn bij pijn en stijfheid in de gewrichten als de ibuprofen- en diclofenac-achtige medicatie.”

Plan van aanpak bij artrose

Wat adviseert De Jong bij beginnende gewrichtsklachten? “Start met bewegen en bestrijd eventueel overgewicht. Dit helpt de gewrichten echt en het verlicht de druk op het kraakbeen. Het gebruik van een ingrediënt als vloeibare groenlipmossel kan het dagelijks leven daarnaast voelbaar verbeteren. Deze verbetering kan zó duidelijk zijn, dat een gewrichtsvervangende operatie wordt uitgesteld.”

Groenlipmossel: wat zit erin?

De opvallendste natuurlijke ontstekingsremmer is de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel. “Hij bevat veel verschillende Omega-3 vetzuren. Deze werken dempend op de ontstekingen. Daardoor neemt de pijn af, verminderen de zwellingen en worden de gewrichten weer soepeler. Andere interessante natuurlijke ontstekingsremmers zijn curcumine en zwarte bes-blad. Deze laatste is minder bekend, maar heeft ook een werking als urinezuur-uitdrijver. Dat kan interessant zijn voor mensen die jicht hebben. Dergelijke ingrediënten hebben dus een uitgebreide werking bij mensen met gewrichtsklachten,” aldus Jan Ide de Jong.

Advies van de orthopeed

De Jong adviseert iedereen met pijn in de gewrichten om vooral tijdig actie te ondernemen. Zo kan voorkomen worden dat de gewrichten nog ernstiger beschadigen.
“Ik wil zo weinig mogelijk patiënten op de operatietafel terugzien voor een knieprothese of kunstheup. Het is echt een voortschrijdend inzicht dat we nu op deze manier de vernietigende ontstekingsprocessen in de gewrichten bestrijden.”

Vragen?

Stel je vraag aan de redactie van Bewegenzonderpijn.com
Complexe (medische) vragen kunnen ook aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong gesteld worden. Stel je vraag aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong