zondag, 18 april 2021

Lekker lui lezen over sport

Boeken over bewegen

Zelf bewegen is leuk, maar soms heb je meer zin om lekker lui te lezen over sport en sporters. Altijd goed voor de nodige inspiratie en motivatie! En misschien zoek je nog een cadeautje voor een sportief familielid, je voetbalminnende vader of een vriendin die nieuwsgierig is naar yoga? Tien tips voor fijne boeken over bewegen.
fitnessbijbel

Fitnessbijbel voor vrouwen

Zou jouw leefstijl wel wat gezonder mogen worden? In de Fitnessbijbel voor vrouwen begeleidt Marije de Vries je stap voor stap door een persoonlijke transformatie. Met behulp van testen, opdrachten, recepten, weekmenu's en beweegschema's ontdek je welke gezonde gewoontes bij jou passen.

yoga

Yoga 15 minuten per dag

Te veel stress en te weinig energie? Yoga kan helpen en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Yogalerares Ulrica Norberg geeft in Yoga 15 minuten per dag een overzicht van yogaoefeningen die je kunt doen in een kwartiertje, met duidelijke foto's en beschrijvingen.

trainenmetkinderen

Trainen met je kinderen

Samen met je kinderen sporten, maakt bewegen nog leuker. Goed voorbeeld doet goed volgen! Justus Verkerk schreef daarom het boek Trainen met je kinderen vol oefeningen waarbij je je kind inzet als extra gewicht of weerstand.

ikren

Ik ren dus ik ben

De favoriete bezigheid van hardlopers is, naast lopen, praten over hardlopen. Cabaretier Pieter Jouke verzamelde daarom de beste hardloopverhalen. Met bijdragen van onder andere Bram Bakker, Joep van Deudekom, Jochem van Gelder, Ronald Giphart, Dolf Jansen, Art Rooijakkers en Leon Verdonschot.

fitgids

Fitgids voor werkend NL

In dit boek lees je hoe je zonder sloten koffie, energiedips, stress en overgewicht je werk kunt doen. Met behulp van simpele testjes krijg je meer inzicht in jezelf. Plus trainingsschema's, lunchsuggesties, dagmenu's, recepten, anti-stress-advies en heel veel tips met direct effect.

manenzijnfiets

De man en zijn fiets

Voor De man en zijn fiets maakte Wilfried de Jong een selectie uit zijn mooiste wielerstukken voor NRC en De Muur. Daarnaast schreef hij nieuwe verhalen. Over kasseien, lege bidons, aanrijdingen en mist op de Mont Ventoux.

101redenen

101 redenen om niet te sporten

101 redenen om niet te sporten, dat zijn er best veel. En ze zijn allemaal heel herkenbaar. Andra Laarhuis krijgt sporthaters toch aan het bewegen met haar 101 redenen om niet te sporten - maar het wél te doen!

newyork

New York, New York

In New York, New York beschrijft psychiater Bram Bakker de periode van honderd dagen voorafgaand aan de marathon, waarin hij voor het eerst van zijn leven op schema's traint en zich regelmatig afvraagt waar hij mee bezig is.

allesoversportenvoeding

Alles over sport en voeding

Dit boek van het Voedingscentrum geeft beginnende, ervaren en fanatieke sporters antwoord op prangende vragen over sport en voeding. Zo weet je zeker dat je een goede basis hebt om te sporten.

kieft

Kieft

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal.

 

Trefwoorden: