donderdag, 28 mei 2020

Stoppen doe je zo

Stoppen met het roken is voor veel mensen een hele opgave. Terugvallen in je slechte gewoonten lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar dat is het natuurlijk niet. Het boek Stoppen doe je zo helpt je om voor eens en altijd met roken te stoppen.
Auteur:
Marcel van Mosselveld
Prijs:
€ 16,95
ISBN:
978 90 484 119 55
Aantal pagina's:
102

Schrijver Marcel van Mosselveld was zelf 25 jaar lang verstokt roker en stopte met roken, zonder enige moeite. In zijn boek vertelt hij hoe en waarom deze methode werkt en andere niet. De kern van het stoppen met roken zit in het begrijpen wat roken eigenlijk is. Als je beseft waarom je rookt en hoe het komt dat je blijft roken is het volgens van Mosselveld geen enkel probleem meer om te stoppen.

ErvaringenHet boekje helpt echt met stoppen, maar is ook geschikt voor ex-rokers die de sigaret nog steeds missen. Als je nog rookt, stop dan niet met roken. Het moment van definitief stoppen komt vanzelf tijdens het lezen. De auteur neemt je echt bij de hand. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen. Simpel en in eenvoudige taal.

​KrachtIn het boek staan allerlei zinnen dikgedrukt. Krachtige uitspraken als 'Er bestaat geen lekker sigaretje' en 'Die ene sigaret bestaat echt niet, het is een ketting van sigaretten die alsmaar langer wordt, het is tijd om deze ketting voorgoed te verbreken!' Deze laatste voelt een beetje als de boodschap van het boek.

Bij van Mosselveld hielp het inzicht dat een sigaret eigenlijk niets doet. En de nicotine wel: een zenuwgif dat ook wordt toegepast als insecticide. Allerlei vooroordelen rond roken worden ontrafeld. Verschillende soorten verslaving worden beschreven. En natuurlijk ook hoe gezond het is om niet te roken.

​KortStoppen met roken bevat slechts 102 pagina's. Het is dus kort en bondig, maar wel met zoveel mogelijk informatie. Door het lezen van het boek lijkt het ineens heel eenvoudig om die laatste sigaret op te steken. Als de knop eenmaal om is, gaat het bijna vanzelf. Volgens de schrijver wordt je dankzij deze 102 pagina's een gelukkige en tevreden niet-roker.