10 populaire boeken over psychologie

Cadeaus voor in de zak of onder de boom

Getty Images

Leuk om te geven én om te krijgen: een goed boek! De onderstaande tien boeken zou de redactie ook wel cadeau willen krijgen van Sint of de Kerstman...

Getty Images

Laat je hersenen niet zitten

Het nieuwste boek van 'beweegprofessor' Erik Scherder, bekend van DWDD. In 'Laat je hersenen niet zitten' slaat hij een brug tussen zijn enorme kennis op het terrein van beweging en zijn talent dit pakkend onder de aandacht te brengen. Hoe lichaamsbeweging de hersenen jong houdt.

Getty Images

Helweek

Helweek van Erik Bertrand Larssen neemt je mee in de belangrijkste week van je leven, van maandag 5 uur 's ochtends tot zondagavond 22 uur. Je stapt uit je comfortzone, je doorbreekt je dagelijkse routine en leer verder reiken dan normaal. In 7 dagen zl je leven veranderen.

Getty Images

Gedoemanagement

Je kunt er niet aan ontkomen, gedoe is er altijd en overal. Heel lastig, want het verpest vaak je werkplezier, je creativiteit en je effectiviteit. Wil je minder last hebben van al dat gedoe? Dit boek helpt je erbij...

Getty Images

365 dagen succesvol

Voor iedereen die geluk en succes niet aan het toeval wil overlaten! Wordt 2015 jouw jaar? Met het boek 365 dagen succesvol gaat het je vast lukken.

Getty Images

Ja-maar... Omdenken

Dit praktische boekje laat in een notendop zien wat omdenken betekent en hoe je dat doet. Om in te bladeren, te grazen, ideeën op te doen, op het verkeerde been gezet te worden en vooral om je eigen creatieve vermogens te prikkelen. Kortom, om te kijken, denken en – vooral – creëren.

Getty Images

Getting things done

Misschien wel het beste cadeau dat je kunt krijgen, is dit boek Getting things done van David Allen. Wie deze methode volgt, zal efficienter en prettiger werken zonder stress. En daar is geen woord aan gelogen...

Getty Images

Wij zijn ons brein

Dit boek van Dick Swaab is al wat ouder, maar een aanrader voor iedereen die hem nog niet gelezen. Dick Swaab volgt in Wij zijn ons brein - van baarmoeder tot alzheimer - de mens vanaf de conceptie tot en met de dood.

Getty Images

Houd me vast

Bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken. In Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

Getty Images

Het handboek voor de spitsuurvrouw

Ben jij altijd drukdrukdruk met je baan, je huishouden en je gezin? Plof je 's avonds doodmoe op de bank voor de televisie? Herkenbaar? Dan is 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' misschien iets voor jou.

Getty Images

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

 

Auteur 
  • Ilona Meernik