dinsdag, 16 juli 2019

Sudocrem voor het hele gezin

Advertorial
Sudocrem staat voornamelijk bekend als babybillenzalf. Het grijs-rode potje behoort tot de standaard uitrusting van elke luiertas. Maar deze crème is voor veel meer doeleinden inzetbaar. Jong én oud hebben baat bij de verzachtende en beschermende werking van Sudocrem.

De geschiedenis van Sudocrem
Sudocrem bestaat al meer dan tachtig jaar. In 1931 ontwikkelde Thomas Smith in zijn eigen apotheek in Dublin een speciale zalf die hielp bij luieruitslag. Het werd een succes en al snel werd de zalf ook buiten Ierland verkocht. Inmiddels is Sudocrem in veertig landen over de hele wereld verkrijgbaar. Aan de samenstelling van deze gepatenteerde formule is weinig veranderd sinds de jaren dertig. In Nederland is het de meest verkochte zalf bij luieruitslag.

Eerste hulp van luieruitslag
Luieruitslag ontstaat doordat de irriterende stoffen in urine en ontlasting wrijven en schuren tegen de gevoelige babyhuid. Het gevolg: rode uitslag, een schrale huid (en een huilende baby). In sommige periodes is een baby extra gevoelig voor luieruitslag, bijvoorbeeld wan-neer hij tandjes krijgt of overschakelt op andere voeding. Sudocrem is een goed smeerbare, dikke crème die de babyhuid verzacht, beschermt en ondersteunt. De belangrijkste bestand-delen van Sudocrem:

·    Zinkoxide: verzacht, beschermt en ondersteunt.
·    Lanoline (hypoallergeen): beschermt de huid, waardoor het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf.
·    Benzylbenzoaat en Benzylcinnamaat: deze bestanddelen ondersteunen het herstel van de geprikkelde huid door de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen.
·    Benzylalcohol: hiermee wordt de schrale, geprikkelde huid verzacht.

Sudocrem is een huidvriendelijk product dat ook op de gevoelige huid kan worden toege-past. Het bevat een natuurlijke lavendelolie. De crème is makkelijk smeerbaar en plakt niet. Slechts een kleine hoeveelheid is voldoende om de huid te beschermen. Niet alleen de baby-huid heeft baat bij Sudocrem, ook moeders, pubers, ouderen en sporters kunnen profiteren van de verzachtende, beschermende en ondersteunende werking van Sudocrem.

Sudocrem bij jeugdpuistjes
Ook pubers hebben baat bij een potje Sudocrem. De puberhuid is vaak wat vettig en daar-mee een voedingsbron voor jeugdpuistjes. De zinkoxide in Sudocrem heeft een licht indro-gende werking, waardoor puistjes uitdrogen. Bovendien bevat de crème lanoline (hypoaller-geen) en dus bij uitstek geschikt voor de gevoelige (puber)huid. Breng een dunne laag van de witte zalf ’s avonds voor het slapen aan en leg een handdoek op het kussen om vlekken te voorkomen.

Verzorging van de oudere huid
Wanneer je ouder wordt, wordt de huid steeds dunner en daardoor kwetsbaarder. Sudocrem verzacht niet alleen, maar ondersteunt ook het herstellend vermogen van de oudere huid. Bovendien bevat Sudocrem hypo-allergene lanoline waardoor de kans op overgevoelig-heidsreactie verminderd is. Net als bij baby’s, kan Sudocrem ook bij ouderen worden gebruikt bij luieruitslag.
 
Beschermende crème voor (buiten)sporters
Fanatieke sporters gaan door weer en wind om hun conditie op peil te houden. Een schrale, ruwe huid ligt op de loer. Sudocrem beschermt tegen weersinvloeden en helpt het herstellend vermogen van de huid. Sport je vaak buiten? Breng voor het sporten een dunne laag zalf aan op het gezicht en eventueel de handen en benen. Doe dit ook na het sporten. Sudocrem zorgt ervoor dat het aanmaken van nieuwe huidcellen wordt bevorderd zodat de uitge-droogde, geprikkelde huid makkelijker kan herstellen. Ook bij schrale plekken op bovenbenen en handen zorgt Sudocrem voor de juiste ondersteuning bij het herstel van de huid. Zeker fiet-sers, zeilers, klimmers en paardrijders profiteren hiervan.

Waar is Sudocrem verkrijgbaar?
Sudocrem is vrij verkrijgbaar. Je vindt het grijs-rode potje bij de apotheek, drogist en super-markt, maar ook online. Er bestaan grote en – ook heel handig – kleine potjes die je zo mee kunt nemen op reis, in de auto en in je handtas. Doordat je telkens maar een kleine hoeveel-heid nodig hebt, is Sudocrem ook geschikt voor een klein budget.