Uitleg over RSS

Op GezondheidsNet bieden we diverse RSS-feeds aan. Hiermee kun je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, tests en het laatste gezondheidsnieuws. Het gebruik van deze feeds is eenvoudig en gratis. Als je een eigen website hebt, kun je de feeds daarop ook aanbieden.

Wat is RSS?
RSS is een manier om tekst op te maken. Een speciaal programmaatje kan RSS-teksten van het internet afhalen en tonen. Veel websites gebruiken RSS voor zogenaamde feeds.

Wat heb ik aan RSS?
Soms kan het handig zijn om bepaalde informatie meteen te kunnen zien, zonder eerst de internetsite waar deze informatie op staat te openen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsberichten. Een RSS-feed is een geautomatiseerde berichtenstroom. Door je op een feed te abonneren, ontvang je gratis bepaalde berichten die op een website worden geplaatst. Het enige wat je moet doen, is het programmaatje openen waarmee je de RSS-berichten ontvangt. Je kunt je op zoveel feeds abonneren als je maar wilt.

Hoe kom ik aan een RSS-lezer?
Voordat je RSS-berichten kunt ontvangen, heb je een programmaatje nodig dat deze berichten kan tonen. Deze kun je vaak gratis downloaden (zie de links hieronder). Ook bieden steeds meer internetbrowsers RSS-fucntionaliteit. Zo kunnen Firefox, Internet Explorer en Safari standaard met RSS overweg. Lees in de helpbestanden van je browser hoe je je kunt abonneren op een RSS-feed, als je niet weet hoe dat moet.

Gratis RSS-lezers
Kan je browser geen RSS-feeds tonen? Probeer dan een van deze gratis RSS-lezers:

Beschikbare RSS-feeds
GezondheidsNet.nl biedt momenteel de volgende RSS-feeds aan: