maandag, 21 juni 2021

TENA kopen of vergoed krijgen?

Advertorial
De vergoeding van incontinentieproducten in Nederland is goed geregeld, maar er zijn verschillen per zorgverzekering. Welke zorgverzekering u ook heeft, u bepaalt altijd zelf welk product u wilt gebruiken. Ook als uw zorgaanbieder een ander merk voorstelt.

Incontinentieproducten worden onder voorwaarden vergoed

Incontinentieproducten worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Iedere zorgverzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden opgesteld. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, worden bepaalde voorwaarden gesteld! Een belangrijke voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen is dat de incontinentie van meer langdurige aard is. Een voorbeeld: urineverlies tijdens of na een zwangerschap is meestal tijdelijk van aard, en dan worden producten doorgaans niet vergoed. Terwijl urineverlies als gevolg van een neurologische aandoening, bepaald medicijngebruik of een andere oorzaak langer kan duren. Uw (huis)arts bepaalt of er bij u sprake is van tijdelijke of langdurige incontinentie. Met een verwijzing kan dan bij een zorgaanbieder incontinentieproducten betrokken worden.

U kunt ook TENA producten kopen. Alle voor- en nadelen worden besproken op vrijekeuze.nl.

4 stappen naar vergoede producten

Koopt u nu producten, maar wilt u deze vergoed krijgen van uw zorgverzekering? Dat kan in 4 eenvoudige stappen.

 1. Ga naar uw (huis)arts
  Dit is de belangrijkste stap. De (huis)arts bepaalt of u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Bovendien kan de arts de oorzaak van de incontinentie mogelijk aanpakken, zodat de klachten sterk verminderen of de incontinentie zelfs helemaal verdwijnt.
 2. Check uw zorgverzekering
  Incontinentieproducten vallen onder de basisverzekering. Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Belangrijk om te checken dus welke voorwaarden uw zorgverzekeraar hanteert.
 3. Kies het juiste product
  U kunt heel eenvoudig zelf proefpakketjes aanvragen bij fabrikanten van incontinentieproducten. Dat gaat heel discreet en snel via internet. Dan kunt u in de vertrouwde thuissituatie producten proberen en ervaren welk product het beste bij u past. U kunt natuurlijk ook producten kopen en zo ervaren of het u bevalt.
 4. Ga naar uw zorgaanbieder
  Als de zorgverzekeraar een contract met uw eigen apotheek of medische speciaalzaak heeft, zal deze in veel gevallen de producten leveren. Zij kunnen u ook heel discreet (in een speciale adviesruimte) helpen bij de keuze van het juiste product.

U heeft keuzevrijheid bij urineverlies!

Welke zorgverzekering u ook heeft, u bepaalt uiteindelijk altijd zelf welk product u wilt gebruiken voor uw urineverlies; ook als uw zorgaanbieder u een ander merk voorstelt! Daarom is het verstandig om u goed te oriƫnteren op de incontinentieproducten die er zijn en zo nodig voor een andere zorgaanbieder te kiezen. Afhankelijk van uw zorgverzekering kan dat wel van invloed zijn op de hoogte van de vergoeding die u van uw zorgverzekeraar ontvangt. Het is altijd raadzaam om vooraf contact met uw eigen zorgverzekeraar op te nemen!

Meer informatie over de vergoeding van incontinentieproducten gewenst? Op www.vrijekeuze.nl treft u het antwoord op heel veel vragen over de vergoeding en de keuze van incontinentieproducten aan.