Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 21 september 2017

Aantal schaamlipcorrecties wereldwijd flink toegenomen

In 2016 is het aantal schaamlipcorrecties wereldwijd 45 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is het de snelst groeiende soort cosmetische ingreep.

Dat meldt the Independent. De krant baseert het bericht op een onderzoek van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery. Het gaat specifiek om een verkleining van de binnenste schaamlippen. Voor het onderzoek zijn 35.000 artsen ondervraagd in 106 landen.

Nederlandse situatie

"In Nederland zien we geen explosieve groei van het aantal schaamlipcorrecties", zegt Ali Pirayesh, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, tegen NU.nl. "Maar we zien wel een toename in het aantal lichaamscorrecties in het algemeen, onder andere door de invloed van sociale media."

Pirayesh noemt een mogelijke reden voor de toename van het aantal vaginale operaties. "De laatste jaren zien we de trend dat steeds meer vrouwen hun vaginale gebied laten ontharen. Daardoor kan het vrouwen ineens meer opvallen hoe ze er 'daaronder' uitzien." Hij wil dat de operaties wel om de juiste redenen uitgevoerd worden. "Wij maken patiënten die een operatie overwegen eerst duidelijk dat vagina's er gevarieerd uit kunnen zien - perfecte symmetrie komt niet voor."

Bron(nen):

  • Nu.nl