Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

Atkins beste dieet

Heb jij ook al talloze diëten geprobeerd om af te vallen? Misschien zou je dan eens het koolhydraatarme dieet van afvalgoeroe Robert Atkins moeten proberen. Vrouwen raken daar namelijk de meeste kilo's mee kwijt.


Met het Atkins-diteet vallen vrouwen het meeste af.Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Stanford. De onderzoekers vergeleken een jaar lang vier diëten onder driehonderd vrouwen met overgewicht. Naast Atkins waren dat het hormonale Zone-dieet, het vetarme Ornish-dieet en de eetvoorschriften van LEARN. Bij Atkins zijn de vrouwen gemiddeld 4,7 kg afgevallen, bij LEARN was dat gemiddeld 2,6 kg. Ze vielen het minst af met Ornish en Zone, respectievelijk 2,18 kg en 1,61 kg.

Bij Atkins wordt geen koolhydraatrijk voedsel als pasta en brood gegeten. Gewone hoeveelheden vet zijn wel toegestaan. Het dieet staat in de medische wetenschap bekend als een methode met mogelijke bijeffecten. In het onderzoek is daar niets van gebleken.

Bron(nen):