Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Biscuitje voorkomt eetbuien

Wie snel de neiging heeft om te overeten, kan het beste biscuitjes in huis halen als snack. Biscuitjes nodigen het minst uit tot overeten, blijkt uit onderzoek.

Pascalle Weijzen van de Wageningen Universiteit onderzocht hoe lang het duurt voordat mensen genoeg krijgen van een bepaalde smaak tijdens het eten. Het ouderwetse theebiscuitje blijkt het beste koekje te zijn voor overeters: het nodigt namelijk niet uit tot dooreten.

Volgens de onderzoekster is de droge smaak van het biscuitje de reden; mensen hebben daardoor geen behoefte aan meer. Ook de smaak van pure chocolade blijkt overeten te voorkomen. 'Dat komt door de uitgesproken, sterke smaak: daar hebben mensen snel genoeg van', aldus Weijzen.

Aan het onderzoek deden zeshonderd mensen mee. Koekjes met suiker en een melkchocoladelaagje blijken het meest uitnodigend om allemaal achter elkaar op te eten.

Bron(nen):