Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 24 september 2017

Broodje kaas favoriet bij ontbijt

Ondanks de enorme keuze aan ontbijtproducten, eet Nederland 's ochtends het liefst gewoon een broodje kaas.

Dat blijkt uit een enquete van Amsterdam RAI onder vijfhonderd Nederlanders. De meesten eten als ontbijt een bruin broodje met kaas. Van de vleeswaren zijn vooral rosbief, ham en worst favoriet. Slechts één op de tien eet graag zoetigheid op brood.

Nederlanders kiezen vaak voor gezond brood: meergranen, volkoren en bruinbrood. Zes van de tien koopt brood in de supermarkt, de rest gaat liever naar de bakker. Veel vrouwen vinden de bakker te duur, mannen vinden het onhandig om speciaal voor brood naar de bakker te gaan.

Ook bij de lunch wordt veel brood gegeten. Vier op de tien werknemers neemt een broodtrommeltje mee naar het werk. Bij mannen is die lunch meestal klaargemaakt door partner of moeder.