Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

Bruin zeewier helpt bij afvallen

De Japanse misosoep, die wordt gemaakt van bruin zeewier, helpt wellicht bij het kwijtraken van enkele overtollige kilootjes. De Japanse professor Kazuo Miyashita, van de faculteit Viswetenschappen van de Hokkaido Univeristeit, zegt zeker te weten dat bruin zeewier een geweldige vetverbrander is.

 

Miyashita probeerde een door hem ontwikkeld zeewierdieet uit op muizen en zag hoe de diertjes vijf tot tien procent van hun gewicht kwijt raakten. De wetenschappelijke onderbouwing voor het gewichtsverlies is als volgt. Het bruine pigment van het zeewier stimuleert een proteïne die er weervoor zorgt dat vet wordt omgezet in energie.

 

Deze verbranding zorgt er volgens Miyashita voor dat niet alleen muizen, maar ook mensen door het eten van misosoep flink kunnen afvallen.