maandag, 20 september 2021

Denk jezelf slank

Slanker worden door alleen aan eten te denken? Het kan. Dit blijkt uit onderzoek van Britse wetenschappers. Zij kwamen er namelijk achter dat je door aan je laatste maaltijd te denken je hongergevoel kan onderdrukken. Zo heb je minder zin in snacks en eten.

Ook is het beter je te concentreren tijdens het eten. Dat zou er namelijk voor zorgen dat je later op de dag minder eet. Professor Higgs en haar collega's aan de universiteit van Birmingham onderzochten de invloed van het geheugen op eten en ongezonde eetgewoonten.

In een van de testen kregen 47 vrouwen een film te zien tijdens het eten. Een andere groep moest zich concentreren op het eten. De eerste groep vrouwen aten later op de dag veel meer snacks, dan de andere groep.

De uitkomst van het onderzoek geeft de wetenschappers inzicht in het ontwikkelen van medicijnen die het hongergevoel weg kunnen nemen. Een deel van je hersenen is verantwoordelijk voor de herinnering aan eten. Door de activiteit in dat deel te verhogen, kan je het hongergevoel onderdrukken.

De onderzoekers denken dat mensen die op hun lijn letten, zichzelf dus kunnen aanleren minder te eten. Gedragstherapie en hypnose kunnen voor gewichtsverlies zorgen.

Bron(nen):