vrijdag, 14 mei 2021

Wat je moet weten, om veilig te eten!

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat jaarlijks 300.00 tot 750.000 mensen last hebben van een voedselinfectie. Terwijl voedselinfecties eenvoudig te voorkomen zijn. Daarom start vandaag de voorlichtingscampagne 'Wat je moet weten, om veilig te eten!'.

In de zomer komen voedselinfecties vaker voor. Door hogere temperaturen groeien ziekteverwekkers op voedsel sneller.

Voedselinfecties zijn eenvoudig te voorkomen. Daarom hebben RIVM, GGD'en, de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en andere organisaties, zoals het Voedingscentrum, de informatiecampagne 'Wat je moet weten, om veilig te eten!' samengesteld.

Voorkom voedselinfecties
Met onder andere folders en posters worden mensen geattendeerd op goede hygiëne voor en tijdens het bereiden van een maaltijd. De belangrijkste tips zijn: handen wassen, rauw van bereid voedsel scheiden, voedsel gekoeld bewaren en bij het bereiden goed verhitten tot het eten gaar is.

Bron(nen):