dinsdag, 20 april 2021

Blinitopping: aubergine met miso, honing & gember

Voor ongeveer 20 blini's.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aubergine
  • 1-2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels witte miso
  • ½ eetlepel rauwe honing of dadelstroop + extra voor gamering
  • ½ theelepel tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 1-1½ theelepel versgeraspte gemberwortel
  • Sap van ½ limoen
  • Garneren:
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • Handjesvol korianderblaadjes

Bereiding

  1. Snijd de grote aubergine in de lengte in vieren en daarna in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Doe kokosolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergineplakjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken.
  2. Mix de overige ingrediënten en proef of de smaak goed is. Zo niet voeg dan wat honing of tamari toe.
  3. Smeer een beetje van de mix op de blini’s en leg de blini’s onder de grill, of in de oven op 150 °C als je geen grill hebt. Haal de blini’s uit de oven als de mix bubbelt en de blini’s goudbruin zijn. Pas op dat ze niet verbranden.
  4. Besmeer de blini’s met een drupje honing of dadelstroop, leg de stukjes aubergine er op en bestrooi met sesamzaad en korianderblad. Serveer warm.

Dit recept komt uit het kookboek Feest voor iedereen.