zaterdag, 25 september 2021

Citroenijs met aardbeiensaus

De verse aardbeien pureer je tot een aardbeiensaus.

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien 
  • 1 eetlepel bosbessen- of bramenjam zonder suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 bolletjes citroensorbetijs

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Pureer de aardbeien met de jam, het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer.
  3. Serveer de saus met een bolletje citroenijs.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht roerbakreepjes met wasabi en volkorennoedels.

Ingrediënten over?

Jam:
Bij jam zorgt de hoeveelheid suiker er voor dat het heel lang houdbaar is. Een geopende pot jam is dan ook buiten de koelkast wel een half jaar en in de koelkast een jaar houdbaar.
Jam met minder suiker, light jam of halva jam kan snel gaan schimmelen. Gebruik daarom altijd een schone lepel of mes en bewaar de aangebroken pot maximaal 30 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
75 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram