donderdag, 28 januari 2021

Curry van gemengde groente, aardappelen en ei

Geurig tropisch!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • Stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
  5. Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
  7. Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
  8. Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet er 100 ml water bij.
  9. Breng dit aan de kook. Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Schep de laatste minuten de parten ei erdoor.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. Je kunt van de verse gember ook een heerlijke thee zetten!

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Energie
485 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram
Trefwoorden: