zondag, 13 juni 2021

Eetkalender 2020 van Francesca Kookt

Vijfde en laatste editie

Wie kent haar niet: foodie Francesca van Berk. met haar blog Francesca Kookt is ze een van de meest inspirerende en bekendste foodies van Nederland. Onlangs lanceerde ze haar vijfde Eetkalender, die van 2020. De mooiste, maar ook de laatste.

Francesca Kookt is een van de meest populaire kookblogs van Nederland. En dat is niet verwonderlijk, want haar recepten zijn enorm populair en haar beroemde Eetkalender hangt in heel veel keukens.

Ideaal decembercadeau

Dit jaar zal het niet veel anders zijn, want onlangs lanceerde Francesca haar vijfde Eetkalender; het ideale cadeautje voor in de schoen of onder de boom. Al was het maar omdat dit de laatste jaargang is (ze wil ruimte maken voor een spannend nieuw foodproject). Maar een knallend afscheid is het zeker. De Eetkalender 2020 is met recht de lekkerste kalender van het jaar te noemen: mooier en dikker dan ooit. Met haar 'Best of' recepten van de afgelopen 5 jaar, weekendrecepten én superhandige wekelijkse QR-codes.

53 weekmenu's

De kalender start met Francesca's persoonlijke tips en voorraadkastbeheer. Vervolgens vind je 53 verschillende weekmenu's die afgestemd zijn op de seizoenen. Ieder weekmenu bestaat uit vier verschillende recepten voor de maandag tot en met donderdag. Op vrijdag is het kliekjesdag en krijg je vier receptsuggesties met de ingrediënten die je wellicht over hebt.In de Eetkalender wisselen vis-, gevogelte-, vlees- en vegagerechten elkaar af, waarbij de helft van de recepten vegetarisch zijn. De week eindigt met een weekendrecept.

Geen boodschappenlijst, wel een handige QR code

Francesca: "Nieuw dit jaar is dat we geen totaal boodschappenlijstje meer hebben aan het einde van de week. Na onderzoek onder de gebruikers ontdekten we dat er vrijwel niemand volledige weekmenu's maakt. Er wordt onderling gewisseld, mensen maken combinaties van recepten uit de kalender met eigen recepten, of zijn er dagen dat mensen niet thuis eten. Om verspilling te voorkomen en alles nog makkelijker te maken, vind je dit jaar wel aan het einde van iedere week een QR code waarmee je heel gemakkelijk de ingrediëntenlijstjes (per recept) van die week kunt downloaden in de notities van je smartphone. Even downloaden, je eigen boodschappen toevoegen en naar de winkel. Zo makkelijk kan het zijn!"

Familieplanner

Ieder weekmenu is ook een handige familieplanner. Het papier is goed schrijfbaar en er is voldoende ruimte om afspraken van verschillende gezinsleden te noteren. Achterin de kalender vind je tips om minder voedsel te verspillen en de handige receptenindex. Francesca: "Dit jaar heeft mijn oudste zoontje Jessey iedere maand zijn favoriete kids recept opgenomen en kunnen jullie kids ook in de kalender stemmen op hun favorieten. Zo hebben zij ook een rol in het keuzeproces en wat er op tafel komt. "

Kopen? Dan kun je terecht in de webshop van Francescakookt.nl.