Gegrilde tofureepjes met groente en tarwe

Getty Images

Tarwe kun je net als rijst verwerken in warme, koude, zoete en hartige gerechten. Heerlijk dus bij de gegrilde tofu en groente.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 winterwortel
  • 1 paprika
  • 200 gram tofu
  • ½ eetlepel (balsamico)azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 - 2 theelepels cajunkruiden zonder zout
  • 150-200 gram voorgekookte tarwe (tarly of ebly)
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in parten, de knoflook in stukjes, de prei in brede ringen, de wortel en de paprika in reepjes.
  4. Snijd de tofu in reepjes.
  5. Doe de groente en de tofureepjes in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie en de cajunkruiden door.
  6. Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15-20 minuten gaar worden. Schep het mengsel af en toe om.
  7. Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  9. Meng de selderij door de gare tarwe en geef de geroosterde groente met de tofu er bij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur