Gegrilde vijgen

Gordijnen dicht, kaarsen aan.
Ingrediënten
- 3 verse vijgen
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Was de vijgen en snijd de steel eraf. Halveer de vijgen.
- Leg de vijgen met de bolle kant naar boven op een ovenvaste schaal. Strooi de basterdsuiker erover.
- Zet de schaal onder de grill tot de vijgen warm zijn en de suiker is gesmolten.
- Geef er een bolletje ijs bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mosselen in witte wijn, broccolisalade en volkoren stokbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
190 kcal
|
---|---|
Eiwit |
2 gram
|
Koolhydraten |
30 gram
|
Vet |
6 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
2 gram
|
Zout |
0,1 gram
|