maandag, 28 september 2020

Gegrilde vijgen

Gordijnen dicht, kaarsen aan.

Ingrediënten

  • 3 verse vijgen 
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Was de vijgen en snijd de steel eraf. Halveer de vijgen.
  3. Leg de vijgen met de bolle kant naar boven op een ovenvaste schaal. Strooi de basterdsuiker erover.
  4. Zet de schaal onder de grill tot de vijgen warm zijn en de suiker is gesmolten.
  5. Geef er een bolletje ijs bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht mosselen in witte wijn, broccolisalade en volkoren stokbrood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
190 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,1 gram
Trefwoorden: