Hoe maak je kruidnoten?

Zo maak je zelf overheerlijke kruidnoten

Getty Images

Zelfgemaakt het allerlekkerst en het mooie eraan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel suiker je toevoegt!

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaas- of koekkruiden
  • 80 gram koude roomboter
  • 4 eetlepels melk

Bereiding

  1. Neem een grote kom en doe daarin het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaas- of koekkruiden roomboter en de melk. Snij de boter met 2 messen in stukjes en kneed de massa dan tot een bal.
  2. Door de opgewonden kinderhandjes is de bal waarschijnlijk flink opgewarmd en dat is niet goed voor het bakresultaat: leg het deeg dus (ingepakt in folie) minstens 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm dan de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  4. Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar en bruin.

Dit recept komt van Puur Gezond.

Auteur