donderdag, 17 oktober 2019

Pompoensoep met ham en chorizo

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • ½ pompoen (ca. 600 gram)
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 dl bouillon
  • 100 gram achterham (dikke plak)
  • 50 gram chorizo of salami
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
  3. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
  5. Voeg de pompoen toe met peper, de melk en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
  6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Snijd de ham in blokjes en de chorizo in reepjes.
  8. Breng de soep tegen de kook aan en roer de ham er door.
  9. Verdun de soep eventueel met nog wat bouillon of water en maak hem op smaak met de yoghurt.
  10. Roer de achtergehouden rauwe prei en de chorizo door de soep.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
280 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
3 gram

Bron(nen):