Roerbakschotel met visfilet

Getty Images

Heerlijk roerbakken met vis en groente.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 350 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • Peper
  • 1 zakje voorgekookte aardappelpartjes (ca. 450 gram)
  • 1 laurierblad
  • 200 gram tilapia of pangasius

Bereiding

  1. Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten net gaar.
  2. Maak de rest van de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met wat peper.
  6. Roerbak de aardappelpartjes mee bruin.
  7. Voeg de groente met 100 ml water en het laurierblad toe en stoof het geheel 3 minuten.
  8. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  9. Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum