woensdag, 16 juni 2021

Boekrecensie: Easy yoga

22 oefeningen voor kracht en ontspanning

Easy yoga is een schattig boekje met 22 oefeningen voor verschillende momenten van de dag. Een fijn cadeau voor iemand die je wat extra ontspanning gunt of voor jezelf natuurlijk.
Auteur:
Kyra de Vreeze
Jaar van uitgave:
2016
Prijs:
€ 10,00
ISBN:
9789401302708
Aantal pagina's:
112

Veel mensen hebben inmiddels de voordelen van yoga ontdekt. Je bent even lekker met je lijf bezig, zodat je razende hersenen tot rust kunnen komen. Daarnaast word je sterker en soepeler.

Natuurlijk kun je yogalessen volgen bij een docent, maar veel yogi's oefenen (ook) thuis. Hierbij kan dit boekje goed van pas komen. Yogalerares en voedingsdeskundige Kyra de Vreeze legt in Easy yoga stap-voor-stap met duidelijke foto's uit hoe je je dag energiek begint en relaxt eindigt.

Ochtend- en avondsessie

De ochtend begin je actief met yang yoga: krachtige, dynamische oefeningen die je in een vloeiende beweging uitvoert. Zo legt Kyra verschillende versies van de zonnegroet uit, zowel in een variant voor beginners als voor gevorderden.

In de avond komt yin yoga aan bod, een vorm van yoga waarbij je houdingen een paar minuten vasthoudt. Yin staat voor zachtheid, loslaten, ontvankelijkheid, rust en stilte: ideaal vlak voor bedtijd dus.

Alle oefeningen zijn voorzien van foto's waarin Kyra de houdingen voordoet en een korte tekst met toelichting. Zo kun je ze ook gemakkelijk 'nadoen' als je nooit eerder aan yoga gedaan hebt. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor ingewikkelde houdingen waarbij je je benen in je nek moet leggen of op je hoofd hoeft te staan, het boekje heet terecht Easy yoga.

Mooi cadeauboekje

Naast de oefeningen vind je in Easy yoga een recept voor een blauwe bessen ontbijtsmoothie, praktische tips en inspirerende quotes. Het is een mooi vormgegeven uitgave: een schattig klein boekje met een stevige kaft en vrolijke kleuren en foto's. Echt een fijn cadeautje voor iemand die wel wat ontspanning kan gebruiken. Of voor jezelf natuurlijk,

Kyra de Vreeze is yogadocent en voedingsdeskundige. Ze schreef eerder de boeken Daytox en Kyra's Kitchen. Haar nieuwste boek Easy yoga is voor 10 euro verkrijgbaar bij onder andere bol.com.