zondag, 24 januari 2021

Boekrecensie: Rust in je hoofd

500 manieren om je te richten op wat echt belangrijk is

Herken je dat: je hoofd loopt constant over, piekeren over wat er gebeurt is en zorgen over wat er nog moet komen. Bijna iedereen verlangt wel naar rust in het hoofd. Maar hoe doe je dat? Donna Smallin geeft in het boek 'Rust in je hoofd' 500 eenvoudige manieren om de ruis in je hoofd op te ruimen en opgeruimd te houden.
Auteur:
Donna Smallin
Jaar van uitgave:
2016
Prijs:
€ 14,95
ISBN:
9789462501256
Aantal pagina's:
192

Over mindfulness, een opgeruimd hoofd en ontstressen zijn al heel wat boeken geschreven. Rust in je hoofd is anders dan de meeste boeken in dit segment. Het prettige aan dit boek is namelijk dat het informatie geeft in hapklare brokjes. De 500 manieren zijn allemaal korte en praktische tips. Daardoor is het heel gemakkelijk om elke dag een paar minuutjes te lezen. Ideaal voor op je nachtkastje, maar misschien ook wel voor op het toilet.

De korte stukken tekst in het boekje zetten je soms aan tot denken, maar nog veel vaker aan tot doen. Bij veel tips staat het één-minuutsymbool, deze tips kunnen in minder dan een minuut worden toegepast. Alle ideeën van Smallin zijn gericht op rust creëren in je drukke hoofd en de kwaliteit van je leven te verbeteren. En je hoeft echt niet alles tegelijk aan te pakken, ook als je een fractie van de tips in de praktijk brengt, zul je volgens de auteur ervaren dat je leven eenvoudiger en fijner wordt. 

Divers

Het boekje bestaat uit twee delen: 'Opruimen' en 'Opgeruimd blijven' en elk deel bestaat weer uit een aantal hoofdstukken. Opruimen is onderverdeed in 'Hier en nu', 'Kies voor authenticiteit', 'Richt je blik naar binnen' en 'Je kern vinden'. Opgeruimd blijven richt zich op 'Je gaven ontdekken', 'Verlicht je last' en 'Leren loslaten'.

Veel verschillende onderwerpen komen aan de orde. Het gaat niet alleen om jezelf, maar ook om hoe je bent in relaties met anderen. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je meer geniet van het gezinsleven of van je partner. En wat kun je doen aan je financiën om voor meer rust te zorgen. 

Toegankelijk

Rust in je hoofd is een fijn fris boekje dat lekker wegleest. Het is geen boek om uren achter elkaar aan te besteden, op die manier blijven de tips ook minder goed hangen. Elke dag een paar minuten en dan meenemen wat voor jou van toepassing is, lijkt de beste manier. Neem de tijd om erover na te denken en het toe te passen. Juist voor drukbezette mensen is Rust in je hoofd dan ook een aanrader. Er staat echt voor iedereen wat in.

In de inleiding schrijft Smallin dat als er in je leven iets niet goed gaat, jij de enige bent die daar iets aan kan doen. Met het boek wil ze je helpen het leven weer in orde te maken. "Omdat je het verdient om gelukkig te zijn." 

Donna Smallin is een organizer en expert in het vereenvoudigen van je leven. Rust in je hoofd werd voor het eerst uitgegeven in 2007, dit betreft een herziene versie.

Enthousiast geworden? Wij mogen al een tipje van de sluier oplichten. In dit artikel vind je vijftien tips om meer in het hier en nu te leven.