dinsdag, 27 oktober 2020

Boekrecensie: Yoga Girl

Kom in balans en vind geluk

Leefstijlboeken zijn er in allerlei soorten en maten. In Yoga Girl komen recepten en yoga-oefeningen samen met het levensverhaal van Rachel Brathen. Ze schreef het boek om het grote geheim te delen over hoe je op een yogi-manier succes en balans in je leven kunt krijgen. Dat geheim bestaat namelijk niet. Jezelf accepteren zoals je bent is de enige weg.
Auteur:
Rachel Brathen
Jaar van uitgave:
2015
Prijs:
€ 24,95
ISBN:
9789400506213
Aantal pagina's:
152

Yoga hielp Rachel Brathen om dat te bereiken. In Yoga Girl beschrijft ze haar reis van een chaotische zelfdestructieve jeugd naar een nieuw leven waarin yoga en meditatie een hoofdrol spelen. Met het boek wil ze je een idee geven van wat het leven als yogi tot gevolg kan hebben en je helpen terug te keren naar de basis.

De basis ligt volgens Brathen bij het creëren van momenten van stilte. Tijdens deze momenten vinden de echte doorbraken plaats: terugkeren naar je prioriteiten, focus en de liefde die je voelt voor je jezelf en de mensen om je heen. Want yoga is heel veel meer dan houdingen uitvoeren op een yogamat.

Voor iedereen

De zoektocht en reis van Brathen wordt in Yoga Girl afgewisseld met recepten en yoga-oefeningen. Ze geeft tips voor het op een goede manier beginnen van je dag, legt met heel veel duidelijke foto’s allerlei yoga-oefeningen uit en deelt allerlei liefdevolle beschouwingen. De instructies zijn praktisch en toepasbaar. Yoga is er volgens haar echt voor iedereen. En je kunt altijd beginnen. Toch benoemt ze ook moeilijkheden waar je tegenaan kunt lopen.

De nadruk ligt sterk op het loskomen van allerlei spanningen die je gedurende de dag of het leven opbouwt. Dat is fijn. De stress en spanning die je na een dag werken in je rug en nek voelt, kun je met een aantal oefeningen - zowel tijdens het werken zelf als aan het einde van de dag - proberen te verliezen. Op andere momenten kun je je juist meer richten op volledige ontspanning: herstellende yoga is dan een goede keuze.

Inspiratie

Zowel voor de beginnende als de meer gevorderde yogi is Yoga Girl een bron van inspiratie. Het hele boek heeft een positieve flow en het levensverhaal van Brathen is bijzonder. Het boek staat vol foto’s van yogasessies op prachtige locaties. Spontaan verlang ik naar een yogasessie op surfplank in de turquoise zee. Want wie wil dat nou niet?

De Zweedse Rachel Brathen is yogaleraar en woont op Aruba. Ze geeft yogalessen, workshops en retraites over de hele wereld. Via Instagram (@yoga_girl) werd ze snel bekend binnen de yogascene.
 

Trefwoorden: