Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
vrijdag, 26 mei 2017

Baarmoederhals-kanker (cervix-carcinoom)

Kanker (= carcinoom) van de baarmoederhals (= cervix) die de baarmoederholte verbindt met de vagina. Baarmoederhalskanker is de meest voorkomend evorm van kanker aan de geslachtsorganen bij vrouwen van 35-55 jaar.
Hoe eerder baarmoederhalskanker wordt ontdekt, des te groter de kans op volledige genezing. Om die reden wordt geadviseerd vanaf de leeftijd van ca. 18 jaar 1 x per 5 jaar een test te laten uitvoeren.

zie ook:
- uitstrijkje
- behandeling
- vormen van kanker
- kanker
- tumoren

Terug naar baarmoeder-aandoeningen