Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

Ebola-virus

Besmetting met het ebola-virus dat vermoedelijk oorspronkelijk afkomstig is van apen in Oost-, Zuid- en Centraal-Afrika. Het Ebola-virus behoort, net als het Marburg-virus, tot de zogenaamde filo-virussen.

Mogelijke verschijnselen (o.a.)
Koorts, diarree, ernstige bloedingen (= hemorragie), bewusteloosheid (= coma), dood

Mogelijke oorzaken (o.a.)
De ziekte kan van aap op mens of mens op mens worden overgedragen via bloed en/of besmet weefsel.

Mogelijke behandelingen (o.a.)
Behandeling van de verschijnselen.

NB. Er zijn geen medicijnen die een Ebola- of Marburg-virusinfectie kunnen voorkómen of genezen. Het is daarom van groot belang dat verdere verspreiding van en besmetting door het virus worden voorkómen.

Terug naar virus-infecties