Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 22 februari 2017

Eczeem, oorzaken

Mogelijke oorzaken van eczeem (o.a.):
- erfelijke aanleg (= atopisch of constitutioneel eczeem)
Overmatige reactie van het afweersysteem (= immuunsysteem) op bepaalde lichaamsvreemde (= allergische reactie) of lichaamseigen stoffen (= auto-immuunziekte) .
- herhaald contact met allergische stoffen (= allergisch eczeem), waaronder metalen ( = contact-eczeem) en medicijnen of met licht (= foto-allergisch eczeem)

NB.
Bij erfelijk of aangeboren eczeem bestaat vooral overgevoeligheid voor allergische stoffen (= allergenen) in de lucht (= inhalatie-allergenen) en de voeding (= voedingsallergenen).

Terug naar eczeem