Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 19 augustus 2017

Kaakholte-ontsteking (sinusitis)

Ontsteking van het slijmvlies in de kaakholte van de bovenkaak links en rechts van de neus. Kaakholte-ontsteking begint meestal met verkoudheid waarbij het kaakholte-slijmvlies zwelt en meer slijm produceert. De ontsteking gaat meestal na enkele dagen vanzelf over.

Mogelijke verschijnselen (o.a.)
Geel-bloederig snot, (druk)pijn bij kauwen en vooroverbukken, ziek gevoel, koorts

Mogelijke oorzaken (o.a.)
Verkoudheid, infectie, vernauwde of verstopte afvoergangetjes naar neus- en keelholte. De drukpijn ontstaat door overmaat slijm, ontstekingsreactie en/of verstopte afvoergangetjes.

zie ook:
- behandeling
- naar (huis)arts?
- voorhoofdsholte-ontsteking

Terug naar infectie-ziekten

Bronnen:
- Farmacotherapeutisch Kompas
- Merck Medisch Handboek
- NHG-folder "Kaakholte-ontsteking", april 2000