Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

T Allergie, therapie

Mogelijke therapie bij allergie (o.a.):
- preventief
- vermijden van risicovolle omgeving (o.a. pollen, huisdierschilfers/-haren); gebruik van allergeenvrije materialen, cosmetica en voeding
- sanering: verwijdering van alle potentiële allergeenbronnen en gebruik van allergeendichte matras-, kussenhoezen, etc.
- desensibilisatie met zgn. hyposensibilisatie-vloeistoffen (o.a. bij hooikoorts)
- verstopte neus: neusdruppels of -spray met xylometazoline (vanwege snelle gewenning niet langer dan 7 dagen gebruiken)
- hooikoorts: neusdruppels of neusspray met cromoglicaat (werking na ca. 2 weken optimaal)
- oogklachten: oogdruppels met cromoglicaat (meestal worden na gebruik van neusdruppels of -sprays ook de oogklachten minder)

Terug naar allergie