Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
maandag, 21 augustus 2017

Waternier, verschijnselen

Mogelijke verschijnselen bij waternier (o.a.):
- acute vorm: aanvallen van hevige tot ondraaglijke pijn in de flank door overvulling van de nier met water (= nierkoliek)
- chronische vorm: doffe pijn in de flank, voelbaar opgezwollen nier
- overige: buikpijn, misselijkheid, braken, koorts, onaangenaam gevoel in de bekkenstreek, bloed in de urine (ca. 10% van de gevallen), ureum in de urine, urineweginfectie met pus in de urine, vage maagdarm-klachten, nierbeschadiging met nierfunctie-verlies (= nier-insufficiëntie)

Terug naar waternier