donderdag, 22 augustus 2019

Zó test je binnen een paar minuten hoe het ervoor staat met je ogen

Je kent het misschien wel: dat je net wat vaker met je ogen knijpt om de ondertitels te lezen. Of dat je de zoomfunctie van je telefoon alwéér nodig hebt. En steeds weer dat stemmetje in je hoofd: eigenlijk zou ik mijn ogen eens moeten laten checken… Maar ja, gedoe, geen tijd, je moet nog dit, je wil nog dat en als je dan een keer tijd hebt, is het weer druk bij de opticien. Gelukkig kan het ook anders: met een online oogtest.

Ogen zijn altijd aan het werk

Laten we eerlijk zijn: we vragen nogal wat van onze ogen. Ook als jij lekker ontspannen zit te lezen, zijn je ogen aan het werk. Gezellig een avondje naar de bioscoop? Precies, je raadt het al... Het is dus niet zo gek dat je ogen weleens zó moe zijn dat je er hoofdpijn van krijgt of een beetje wazig begint te zien. Daar komt nog bij dat je ogen- net als de rest van je lijf - in de loop der tijd veranderen: inspanning kost wat meer energie en herstel kost wat meer tijd. Het goede nieuws: met een beetje extra aandacht voor je ogen zijn de meeste klachten zo weer verdwenen.

Tijd voor een check?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: áls je steeds vaker moeite hebt om de rugnummers tijdens de voetbalwedstrijd te onderscheiden, áls je de verkeersborden langs de snelweg pas kunt lezen als je er al bijna voorbij bent, áls je na een dag achter je computer om de haverklap in je ogen zit te wrijven omdat die zo branderig aanvoelen… dan is het inderdaad tijd om je ogen eens te checken. Maar is dat erg? Nee, absoluut niet. Sterker nog: je ogen zullen je dankbaar zijn.

Online oogtest: gemak voor blije ogen

Als je het gevoel hebt dat je ogen misschien wel wat extra aandacht verdienen, hoef je niet meteen naar de opticien te rennen. Veel makkelijker én sneller is het om eerst een online oogtest te doen. De online oogtest is samen met professionele opticiens ontwikkeld en geeft je een indicatie van de gezondheid van je ogen. En het fijne is: voor zo’n test hoef je de deur niet uit, hij kost je slechts vijf minuten én hij is gratis. Als je de online oogtest gedaan hebt, weet je meteen of je ogen een professionele oogmeting nodig hebben. Als dat het geval is, kun je een afspraak bij de opticien direct online inplannen. Op basis van je postcode laat Pearle Opticiens je namelijk meteen zien welke vestiging voor jou het dichtstbij is.

Check je ogen, op jouw moment

De online oogtest is een perfect middel om af en toe weer eens te checken hoe fit je ogen zijn. Lekker thuis, op jouw moment, achter je eigen computer of telefoon. En als uit de test blijkt dat je ogen met een beetje extra aandacht nog wel wat fitter kunnen worden, wordt het tijd voor de professionele oogmeting bij de opticien. Blijken je ogen nog topfit te zijn? Dan hoef je niets anders te doen dan over een tijdje weer eens te checken. Makkelijk toch?

Zo staan je ogen ervoor

Even voor de helderheid: de online oogtest vertelt je niet of je daadwerkelijk een bril nodig hebt of niet. Wat de online oogtest je wél vertelt, is hoe het ervoor staat met je ogen. Zie je contrasten nog scherp, hoe zit het met de scherpte van je zicht – op zulke vragen geeft de online oogtest antwoord. Alleen een professionele oogmeting geeft informatie over eventuele oogafwijkingen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pearle Opticiens.