Zwaardvis in een pakketje
Ingrediënten
- 200 gram (kastanje) champignons
- 1 rode ui
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels vloeibare honing
- 2 eetlepels citroensap
- Zout, peper
- 4 zwaardvissteaks á 150 gram
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 vellen bakpapier van 30 bij 30 cm
- 400 gram rösti (uit diepvrieszak)
Bereiding
Bereid de rösti volgens aanwijzingen op verpakking in 4 eetlepels olijfolie. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In niet te dunne plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Champignons en ui ca. 3 minuten bakken. Pan van vuur nemen en honing erdoor roeren.
In kommetje door elkaar roeren: rest van de olie, citroensap, zout en peper. Vissteaks aan beide zijden bestrijken met saus en in midden van vellen bakpapier leggen. Ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen over voorverwarmen op 225°C of gasstand 5. Leg rozemarijntakjes op de vissteaks. Verdeel champignonmengsel over vis. Bakpapier omhoog vouwen en boven vis dichtvouwen. Pakketjes in midden van oven in 12-15 minuten gaat bakken. Serveer met de rösti.