6 tips tegen maagzuur als je zwanger bent

Advertorial

Rennie werkt al binnen 2 minuten

Getty Images

Brandend maagzuur staat vaak in de top 5 van zwangerschapsklachten. Je kunt een aantal dingen doen om de kans op brandend maagzuur te verkleinen. En anders is er Rennie*, Nederlands nr. 1* merk bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Je bent zwanger en ineens lijkt je lichaam in de war. Maar dat hoort erbij. Je hormoonhuishouding verandert, samen met je lichaam. Allemaal om die kleine spruit in je baarmoeder zo goed mogelijk te laten groeien. Maar dat betekent ook dat je soms last krijgt van ongemakken, zoals brandend maagzuur.

Wat is brandend maagzuur eigenlijk?

Om eten te verteren en bacteriën te doden, heeft iedereen maagzuur in zijn maag. De maag heeft een beschermende laag, het maagslijmvlies, zodat je zelf geen last hebt van maagzuur. Maar als er teveel maagzuur aan wordt gemaakt, kan het maagslijmvlies geïrriteerd raken. En dat ervaar je als brandend maagzuur.
Het maagzuur kan ook omhoog komen, de slokdarm in. Dit geeft een branderig of prikkend gevoel achterin de keel of zelfs een zure smaak in de mond. Je hebt vast wel eens gehoord van terugkerend brandend maagzuur, zure oprispingen of reflux, erg vervelend, maar je kunt de kans erop verkleinen.

6 tips tegen brandend maagzuur

  • Let op dat je eten niet te erg gekruid of te vettig is. Ook zure voedingsmiddelen, zoals sinaasappel, grapefruit of azijn kunnen brandend maagzuur veroorzaken
  • Drink tussen maaltijden zo min mogelijk koolzuurhoudende dranken, koffie, gewone thee of zure vruchtensap.
  • Eet vaker en kleinere porties gedurende de dag. Zo raakt je maag niet al te vol en is de kans op zure oprispingen kleiner.
  • Slaap met een verhoogd hoofdeinde. Als je gaat slapen kan de zwaartekracht er voor zorgen dat maagzuur terugstroomt, de slokdarm in. Met een verhoogd hoofdeinde voorkom je dat.
  • Draag geen knellende maar comfortabele (zwangerschaps)kleding. Op die manier voorkom je dat er extra druk op je maag komt te staan en neemt de kans op zure oprispingen af.
  • Buk met een rechte rug. Hierdoor is de kans kleiner dat er maagzuur terugstroomt, de slokdarm in.

Nu kan het zijn dat je dit allemaal al hebt geprobeerd, maar dat je nog steeds last hebt van brandend maagzuur. Dan is er Rennie. Rennie werkt alleen lokaal in de maag en werkt al binnen 2 minuten. Het zet overtollig maagzuur om in water en andere lichaamseigen stoffen. Je kunt het met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap innemen.

Wil je meer tips hebben of lezen over brandend maagzuur tijdens de zwangerschap, lees dan hier verder.

 

 

 

*Nielsen, COT value YTD februari 2020. KOAG-nr. 80-0420-1463.