maandag, 19 oktober 2020

Boekrecensie: Vader worden voor dummies

Tegenwoordig zijn mannen meer dan ooit betrokken bij alles wat met de zwangerschap, de bevalling en het opvoeden van kinderen te maken heeft. Maar vader worden is toch iets heel anders dan moeder worden, al was het maar omdat het kindje niet in jouw buik gezeten heeft. In 'Vader worden voor Dummies' lees je er alles over.
Auteur:
Matthew Miller & Sharon Perkins
Jaar van uitgave:
2010
Prijs:
€ 27,95
ISBN:
978 90 430 2200 2
Aantal pagina's:
338

De zwangerschap van een eerste kindje is leuk. Maar ondanks deze positieve verandering is het soms lastig om houvast te vinden. Bij aankomende vaders gaat een vaak vaag beeld van het ouderschap gepaard met opwinding, angst en bezorgdheid.

Praktisch en leuk
Vader worden voor Dummies is een toegankelijke gids, boordevol praktische informatie voor toekomstige vaders. Het boek geeft antwoord op alle brandende vragen rond zwangerschap en ouderschap. Zo wordt de impact van een zwangerschap op leven en relatie besproken en er is aandacht voor de veranderingen in je seksleven.

Verwachtingen
Ook wordt van alles uitgelegd over de ontwikkeling van de foetus, hoe het is om met een zwangere vrouw te leven, wat de financiële gevolgen zijn van de geboorte van een kind en wat je kunt verwachten in het eerste halfjaar nadat de baby geboren is. Bovendien krijg je nuttige informatie over voedingen, luiers verschonen, omgaan met veelvoorkomende ziekten en noodgevallen.

Tien manieren om vanaf de eerste dag een supervader te zijn

1. Wees niet te bang omdat je kindje zo klein is
2. Vertrouw op je instinct
3. Een band opbouwen, huid-op-huid en oog-in-oog
4. Omgaan met frustraties
5. Word vriendjes met je malle 'ik'
6. Trek eropuit
7. Leer je baby nieuwe dingen
8. Veilig stoeien
9. Lees voor… en niet alleen uit babyboeken
10. Stuur mammie weg