Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
vrijdag, 22 september 2017

Kinderastma door stressvolle zwangerschap

Vrouwen die gedurende hun zwangerschap gestrest zijn, verhogen daarmee de kans dat hun kind astma of allergieën krijgt. Dit blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School onder bijna 400 baby's.

Bij de kinderen van gestreste moeders werden door de onderzoekers stoffen in het bloed gevonden die op allergieën wijzen. Deze stoffen waren zelfs verhoogd in baby's die nog helemaal niet met allergenen in aanraking waren geweest.

Het is nog lang niet duidelijk waardoor sommige kinderen wel astma of allergieën krijgen en anderen niet. Volgens onderzoekers is het een ingewikkeld samenspel van erfelijkheid en invloeden vanuit de omgeving. De omgeving blijkt nu dus ook al vóór de geboorte van invloed te zijn.

Steeds meer kinderen hebben last van astma of allergieën. Onderzoekers speculeren vaak over de achterliggende reden van deze toename, maar er is nog geen eenduidig antwoord.

Bron(nen):