Naar de wc gaan is normaal

Advertorial

IberoLax geeft verlichting bij obstipatie

Getty Images

Veel zwangere vrouwen hebben last van obstipatie of verstopping. Je kunt eerst een aantal tips proberen en anders is er IberoLax* dat effectief en op natuurlijke wijze de stoelgang op gang brengt.

Je bent zwanger, yes! Maar je lichaam gaat veranderen. Opeens heb je last van dingen als misselijkheid, weinig energie of een opgeblazen gevoel. De boosdoener? Vaak zijn het je hormonen, maar ook de baby die groter en groter wordt, kan letterlijk in de weg liggen.

Wat is obstipatie?

Obstipatie, een net woord voor verstopping. We spreken er van als je minder dan 1x per 3 dagen naar de wc gaat. Kan gebeuren, ook als je niet zwanger bent. Maar de kans wordt wel groter zodra je in verwachting bent. Dat komt in het begin door je hormonen, die er voor zorgen dat je lichaam meer water vasthoudt. De ontlasting in je darmen droogt daardoor meer uit dan gebruikelijk. Hierdoor kan het zich moeilijk door je darmen bewegen kan de ontlasting verder uitdrogen en verharden.

Later in de zwangerschap wordt de groeiende vrucht groter en groter. Je organen moeten plaats maken voor de baarmoeder. Hierdoor kunnen de darmen in de verdrukking komen, waardoor ontlasting ook te lang in de darmen kan komen te zitten.

Normaal naar de wc gaan

Zoals je ziet speelt water een belangrijke rol bij je ontlasting. Teveel is niet goed, maar te weinig ook niet! De belangrijkste tip is dan ook om voldoende water te drinken. Daarnaast is gezond eten, met voldoende vezels ook belangrijk. Ten slotte prikkel je jouw darmen als je beweegt. Denk aan een stukje wandelen of fietsen, of lekker dansen. Benieuwd naar de 10 tips van IberoLax?

Als deze tips niet hebben en je al geobstipeerd bent, kun je beter niet te lang wachten met behandelen. IberoLax werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten. Het zorgt ervoor dat er meer water in de darmen wordt vastgehouden en maakt zo de ontlasting zachter. Dat gebeurt op natuurlijke wijze, zonder krampen, buikpijn of plotselinge aandrang.


Als je zwanger bent is het wel belangrijk om eerst met je verloskundige of huisarts te overleggen.

Meer weten over Iberolax
Bayer

 

Iberolax
Bayer

IberoLax is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Bij langer dan 2 weken gebruik, raadpleeg een arts. Gebruik IberoLax niet bij darmstenose, darmperforatie, darmontstekingen en darmobstructies. KOAG/KAG-nr. 80-0420-1466.