Havermoutpap met gekaramelliseerde banaan

Warm en voedzaam ontbijt

havermoutpap
The Veggie Reporter

Havermoutpap is een lekkere, makkelijke én een gezonde start van je dag. Je kunt het zo feestelijk maken als je wilt, bijvoorbeeld met gekarameliseerde banaan en geroosterde walnoten.

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 300 milliliter water
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 80 gram geroosterde walnoten

Bereiding

  1. Voeg de havervlokken, het water, de plantaardige melk en de kaneel toe aan een pan en breng het aan de kook. Zet het dan op een laag tot middelhoog vuur. Laat de havermout voor 7-8 minuten pruttelen en roer regelmatig. Breng eventueel op smaak met wat zout of ahornsiroop.
  2. Snijd de bananen door de helft in de lengte en in de breedte, of snijd ze in plakjes.
  3. Verhit de vloeibare margarine met de ahornsiroop in een koekenpan. Leg de plakjes banaan hierin en bak voor 2-3 minuten aan beide zijden op middelhoog vuur.
  4. Verdeel de havermoutpap over twee kommen. Serveer met de gekarameliseerde banaan en de walnoten.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 498 kcal
Eiwit: 10,4 gram
Koolhydraten: 55,2 gram
Vet: 24,3 gram
Verzadigd vet: 2,6 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 0,1 gram

Auteur