Steeds meer bio en fairtrade in supermarkt

Getty Images

AMSTERDAM - Het aanbod van biologische en fairtrade producten in supermarkten blijft toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Milieudefensie naar het aanbod aan duurzame producten in bijna 600 supermarktfilialen.

Winkels hebben momenteel gemiddeld 116 biologische producten in de schappen liggen. Een jaar geleden was dat gemiddeld 90, twee jaar geleden 78.

Biologisch

Supermarktketen Plus is net als de vijf voorgaande jaren de best presterende keten op het gebied van biologische voeding. Plus heeft gemiddeld 240 biologische producten per filiaal. Jumbo bezet met 232 producten de tweede plaats.

Fairtrade
Fairtrade, waarbij de oorspronkelijke producenten een eerlijke prijs krijgen, is ook in opkomst. De winkels hebben dit jaar gemiddeld 28 fairtrade producten in de schappen. Vorig jaar waren dat er 20, het jaar daarvoor 15.

Jumbo is hier lijstaanvoerder met gemiddeld 66 fairtrade producten, een lichte daling ten opzichte van 2010. Plus heeft een enorme inhaalslag gemaakt (80 procent meer fairtrade aanbod dan vorig jaar) en staat nu slechts 3 producten achter Jumbo.

Bron 
  • ANP