Ei-broodjes

Getty Images

Heerlijke brunchgerecht: deze ei-broodjes.

Aantal personen 
6 personen
Bereidingsduur 
5 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 6 ronde afbakbroodjes
  • 2 kleine tomaten
  • 3 plakjes bacon
  • 1 of 2 bosuitjes
  • 6 eieren
  • klein bosje peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de broodjes, hol ze deels uit en druk een holletje in elk broodje. Leg ze op een bakplaat of ovenrooster. Snijd de ­tomaten in blokjes en verdeel ze over de 6 broodjes. Snijd de bacon in reepjes en verdeel deze over de tomaten. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel die ook over de tomaten. Bestrooi met peper en zout. Breek boven elk broodje een ei en maak met een vork de dooier ­kapot. Plaats de bakplaat met de broodjes in de oven en bak ze met ­inhoud in 15 minuten gaar. Haal ze voorzichtig eruit, ­bestrooi met wat fijngeknipte peterselie en serveer direct.

Auteur