Peperwater

Getty Images

Aandacht voor je eten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ theelepel korianderzaad
  • 1 mespunt mosterdzaad
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode spaanse peper
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Rooster het korianderzaad en het mosterdzaad in een kleine steelpan tot de korrels poffen en gaan geuren.
  2. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  3. Maak het stuk peper schoon en snijd het in ringetjes.
  4. Roer het kerriepoeder door het zaad in de steelpan.
  5. Voeg 300 ml water en het bouillontablet toe met het hele teentje knoflook en de ringetjes peper. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht trekken.
  6. Knip de koriander klein.
  7. Verwijder het teentje knoflook.
  8. Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi het koriander er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Indiase pompoencurry met kikkererwten en
zilvervliesrijst.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
15kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur