Hoe maak je tomatenvissaus?

Lekker vers, gezond en eenvoudig recept!

vissaus met tomaten
Puur Gezond

Pastasaus, wij zijn er dol op! Inmiddels hebben we al heel wat variaties uitgeprobeerd. Zoals deze met garnalen en visfilet bijvoorbeeld. Verrassend lekker! Wanneer ga jij hem proberen?

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • ½ citroen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (of witte wijn als je die open hebt staan)
  • 100 gram roze garnalen
  • 150 gram gekookte mosselen (zonder schaal)
  • 250 gram stevige visfilet (schelvis of roodbaars)
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Pel en snipper knoflook en ui.
  •  Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de oregano toe en bak dit een paar seconden mee.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp en de gepelde tomaten toe aan de ui en laat alles op een laag vuur pruttelen. Minimaal 30 minuten.
  • Voeg 1 eetlepel citroensap toe. Snij de vis in stukjes van 2x2 cm. Voeg de vis, garnalen en mosselen toe en verhit de saus nog 5 minuten zodat de vis gaar is.
  • Maak de saus op smaak met zout en peper. Serveer met fijngeknipte peterselie.

Lekker bij zilvervliesrijst, bulgur of volkorenpasta.

Dit is een recept van PuurGezond.

Andere lekkere recepten:

 

Auteur