Knapperige visschnitzel met kerriegroente

visschnitzel
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • Citroensap
  • 250 gram bospeen
  • 250 gram kleine champignons
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 ei
  • Bloem
  • 2 theelepels currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Druppel wat citroensap over de vis, strooi er peper over en zet dit even weg in de koelkast.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bospeen in schuine plakken, snijd de champignons in vieren en de sjalot in snippers.
  3. Meng het paneermeel met 1 eetlepel geraspte kokos.
  4. Klop het ei in een diep bord los.
  5. Bestuif de vis met wat bloem, wentel de vis door het losgeklopte ei en druk het daarna in het paneermeelmengsel.
  6. Fruit de sjalot met de currypasta in de olie tot het gaat geuren. Voeg de rest van de groente toe met de rest van de geraspte kokos en 1 dl water. Stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden

Energie 
385kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
690 milligram
Auteur