Mexicaanse salade met kidney­bonen

Rijk aan voedingsvezels en 'langzame' koolhydraten

mexicaanse-salade
Getty Images

Peulvruchten bevatten enorm veel voedingsvezels én zijn rijk aan ‘langzame’ koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen als ijzer, calcium en fosfor. Ook verlagen ze het ongezonde LDL-­cholesterol in de bloedvaten. 

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
10 uur

Ingrediënten

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 800 gram kidneybonen (blik of pot)
  • 150 gram mais (blik)
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • eventueel een stukje rode peper, fijngesneden, ­zonder pitjes
  • handje verse koriander, fijngehakt

Bereiding

  • Snijd de ijsbergsla in kleine stukken. 
  • Doe de kidney­bonen en mais in een vergiet, spoel af ­onder koud stromend water en laat uitlekken. 
  • Snijd de komkommer, avocado en tomaten in blokjes en de paprika in stukken. 
  • Mix dit samen met de bonen en mais in een grote kom. Voeg de sla toe. 
  • Meng de olijfolie en het limoensap met de rode peper en de verse koriander en verdeel het mengsel over de salade.

Lees ook: Zo maak je een 'supersalade': vol met vitamines en mineralen

Dit recept hoort bij een ander artikel dat eerder verscheen in Plus Magazine april 2024. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai.