Over ons

Gezondheidsnet Website van het Jaar
Getty Images

Gezondheidsnet is opgericht in 1998 en was de allereerste Nederlandse consumentenwebsite over gezondheid. Al 25 jaar informeert Gezondheidsnet over gezondheid.

Naast medische informatie over ziekten en aandoeningen vind je bij ons uitgebreide informatie over gezonde voeding en leefstijl. Dit alles in heldere en begrijpelijke taal.

De website wordt gemaakt en onderhouden door een team van drie vaste medewerkers in samenwerking met diëtisten, artsen en wetenschappers. Op zoek naar betrouwbare, duidelijke en actuele informatie? Op Gezondheidsnet vind je het allemaal. 

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en verschijnt er iedere maand een nieuwe aflevering van onze podcast Gezond Gesprek. Elke aflevering is er een gezond gesprek met een deskundige gast over gezondheid, ziekte en leefstijl.

Sinds 2021 is Roularta Media Nederland - de grootste zelfstandige magazine publisher van Nederland - de eigenaar van Gezondheidsnet.

Onderscheiding

Gezondheidsnet is uitgeroepen tot Website van het Jaar en bekroond tot populairste website in de categorie Gezondheid in 2022 en 2023!

Vaste medewerkers

Franca van Dalen 
Ilona Meernik 
Aukeline van Dorp

Een groot deel van de artikelen over voeding wordt geschreven door experts. We stellen ze hier aan je voor:

Mary Stottelaar

Mary is diëtist. Ze volgt de wetenschap op de voet en schrijft al jaren over voeding en gezondheid. Haalbaarheid en smakelijkheid van adviezen staan bij haar voorop.

Angela Severs

Als voedingswetenschapper volgt Angela de ontwikkelingen over voeding, leefstijl en gezondheid op de voet. Haar passie is het vertalen van de nieuwste resultaten in adviezen voor de dagelijkse praktijk.

Sophie Luderer

Sophie is diëtist. Ruim 20 jaar adviseerde ze patiënten in ziekenhuizen en op dialyseafdelingen. Haar missie is iedereen zo goed mogelijk te informeren en ingewikkelde informatie behapbaar maken.

Christel Vondermans

Christel is diëtist. Ze geeft graag praktische adviezen en begrijpelijke uitleg, zodat een gezonde leefstijl voor iedereen een stukje haalbaarder en leuker wordt.

Karine Hoenderdos

Karine Hoenderdos is diëtist, journalist, podcastmaker, dagvoorzitter en docent. Ze combineert haar kennis op het gebied van voeding en gezondheid graag met haar liefde voor schrijven.