Zuivel en zuivelvervangers

Zuivel en zuivelvervangers
Amandelmelk, geitenmelk, kokosmelk, hennepmelk... Tegenwoordig drinkt allang niet iedereen meer 'gewone' melk. Lees in deze special alles over melk en melkvervangers.
-
FAQ
Wat zijn de voor- en nadelen van karnemelk?
Ik drink graag karnemelk en ik heb het idee dat het ook heel gezond is, is dat zo? Of zitten er toch nadelen aan?
-
Artikel
Kwark: krachtvoer
In de jaren tachtig ging kwark hooguit in een kwarktaart. Tegenwoordig staat het steeds vaker bij het ontbijt of als tussendoortje op tafel. Kwark is met een opmars bezig. En terecht, want deze...
-
Artikel
Kaas: vette hap of bron van calcium?
Nederland eet het liefst een broodje kaas bij het ontbijt en de lunch. Het lijkt een gezonde keuze, maar kaas bevat een behoorlijke hoeveelheid vet en zout. Wat zijn de voor- en nadelen van kaas?
-
Artikel
Waarom is schimmelkaas eetbaar?
Een beschimmelde boterham of pot jam gooi je waarschijnlijk meteen in de prullenbak. Terwijl je schimmelkaas – als je er tenminste van houdt – zorgeloos op een toastje doet. Waarom kun je de ene...
-
Artikel
Sojamelk: lekker veelzijdig
Het is een van de meest bekende en gebruikte plantaardige vervanger van koemelk: sojamelk. Wat zit erin en wat kun je ermee?
-
Artikel
Kan melk slecht voor de gezondheid zijn?
Melk geniet al tien eeuwen een sterrenstatus. Toch krijgt het momenteel veel kritiek over zich heen. En dus slaat de twijfel bij sommige mensen toe...
-
FAQ
Hoe gezond is kaas?
Kaas levert belangrijke voedingsstoffen, maar het bevat ook veel verzadigd vet en zout. Hoe (on)gezond is kaas?
-
Artikel
Van welke soorten kaas kun je de korst eten?
Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op prangende vragen. Deze keer: van welke soorten kaas kun je de korst eten?