Hoe (on)gezond is knoflook?
Je houdt ervan of je gruwt ervan. Knoflook, die eeuwenoude smaakmaker uit de uienfamilie, is immers een notoire ademverpester. Maar het zou ook heilzaam zijn voor tal van kwalen. Klopt dat?
Je houdt ervan of je gruwt ervan. Knoflook, die eeuwenoude smaakmaker uit de uienfamilie, is immers een notoire ademverpester. Maar het zou ook heilzaam zijn voor tal van kwalen. Klopt dat?
Tegenwoordig is er veel informatie te vinden over een gezonde leefstijl en voeding. De een na de andere niet onderbouwde hype komt voorbij. Voor consumenten is het steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen zin en onzin. Daarom vragen we in deze rubriek: wat eet de expert zelf? Deze keer: Yneke Kootstra, directeur Academie voor Leefstijl en Gezondheid en (duursport)voedingskundige.
Chinees eten is al decennialang populair in Nederland vanwege de smaak, het gemak van afhalen en de grote porties voor weinig geld. Maar hoe gezond is 'de Chinees'?
In Nederland hebben minimaal 1,4 miljoen mensen prediabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Wie er op tijd bij is, kan de schade beperken en diabetes type 2 voorkomen.